Italiaanse koffie is meer dan espresso en cappuccino. Ga maar mee op deze smakenreis.
Mokka
Een Italiaanse classico die (weer) helemaal on trend is: koffie- ontmoet-chocolademelk.
Choco-koffie uit Turijn
Zoete verleiding in drie lagen uit Turijn, de stad van Lavazza én chocolade.
Siciliaanse specerijenkoffie
In feite een Moorse koffie, zoals ze hem in Noord-Afrika en het Midden-Oosten ook wel drinken. Lijkt een tikje vreemd misschien, maar ís heel lekker.
Espresso met koffieroom
Dik en romig bitterzoet Venetiaans droomdessert.
Espresso met grappa
Bij de verhouding koffie en likeur is je eigen voorkeur leidend. Voeg naar eigen smaak aan de espresso enkele druppels tot een borrelglaasje grappa toe. Of sambuca voor de anijsvariant.
Italiaanse ijskoffie
Moderne klassieker die je overal in Italië tegenkomt.
Venetiaanse muntkoffie
Verfrissend koffietje, dat zowel een koude als warme versie kent. Wij serveren de warme variant. Net zo makkelijk thuis gemaakt.
Zoete espresso met citroen
Espresso met een snelle twist. De koffie wordt iets lichter, de bitterheid zwakt iets af. Interessant: wordt niet heel veel gedronken in Rome, maar bestaat wel degelijk.
Cappuccino-ijskoffie
Niet alleen voor warme zomerdagen. IJskoffie is altíjd een goed idee.
Romige ijskoffie
Fluweel-romige ijskoffie met in de hoofdrol een flink sterke espresso. Niet light, maakt wel gelukkig. Wordt overal in Italië van genoten. Mag van ons ook als dessert, hoor. Toe(t) maar.