Search
Recepten

Crema al caffè

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Crema al caffè

Fluweel-romige ijskoffie met in de hoofdrol een flink sterke espresso.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT

Ingrediënten

  • 2 tl suiker
  • 1 kopje vers gezette sterke espresso (Segafredo Selezione Crema)
  • 150 ml slagroom + evt. extra

Bereiden

1.
Los de suiker al roerend op in de espresso. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

2.
Klop de slagroom bijna stijf. Schenk terwijl je blijft kloppen de afgekoelde espresso erbij. Zet de dikke
koffieroom 1 uur in de vriezer.

3.
Klop vlak voor serveren de ijskoffie nog even op en verdeel over 2 glaasjes of koffiekopjes. Top eventueel af met extra slagroom en geef er een lepel bij.

Zonder vriezer (en vloeibaarder)
Schenk de afgekoelde espresso met de (ongeslagen) slagroom in een plastic fles, sluit af en schud 3 minuten. Zet de fles minimaal 1 uur in de koelkast. Schud voor het inschenken.

Segafredo Selezione Crema bonen

Een blend van arabica- en robustabonen uit Brazilië, Costa Rica en Ivoorkust. Aroma’s van vanille, noten, mokka en zoete vruchten en smaakaccenten van donkere cacao en laurier.
Bestel via ah.nl