Search
Recepten

Bicerin

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Bicerin

Choco-koffie uit Turijn

 

In Turijn wordt deze godendrank op verschillende manieren gemaakt, maar altijd in een bicerin (‘glaasje’) geserveerd.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 80 g bittere chocolade (Verkade Kookchocolade 74% Cacao)
  • 4 kopjes vers gezette espresso (Lavazza Qualità Oro)

Bereiden

1.
Klop de slagroom bijna stijf (en voeg daarbij, als je een zoetkauw bent, een schepje suiker toe).

2.
Verwarm de melk al roerend met de chocolade.

3.
Verdeel de espresso’s over 2 glazen.

4.
Houd een theelepel bijna tegen de espresso aan en schenk de warme chocolademelk langzaam langs de bolle kant van de lepel in het glas. De chocolademelk zakt naar de bodem, roer niet.

5.
Verdeel de slagroom over de glazen.

Lavazza Qualità Oro bonen

Unieke blend van de beste arabicabonen. Met fruitige smaak- tonen en zoete aroma’s. Voor de fijnproever.
Bestel via ah.nl

 

Tekst & Receptuur Nicole Willemse