Search
Recepten

Caffè con zabaglione

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Caffè con zabaglione

Espresso met koffieroom. Dik en romig bitterzoet Venetiaans droomdessert. Een hemelser dan hemels toetje

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Personen
3-4

Ingrediënten

  • 4 kardemompeulen
  • 4 grote eidooiers
  • 4 el kristalsuiker
  • 4 el espresso (of sterke zwarte koffie)
  • 3-4 kopjes vers gezette espresso (Segafredo Selezione Organica)

Bereiden

1.
Stamp de zaden uit de kardemompeulen fijn. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers, suiker en kardemom tot een dikke bleekgele custard.

2.
Zet de kom op een pan met een bodempje kokend water, de bodem mag het water niet raken. Voeg de 4 eetlepels espresso toe en klop tot het mengsel schuimig is en verdubbeld in volume.

3.
Lepel de zabaglione op de espresso’s.

Segafredo Selezione Organica bonen

Toegankelijke mix van arabica en robusta met een intense body. Een diversiteit aan geuren van chocolade en cacao komen samen met smaakaccenten van noten, rood fruit en karamel.
Bestel via ah.nl

 

Tekst & Receptuur Nicole Willemse