Search
Recepten

Caffè patavina

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Caffè patavina

Venetiaanse muntkoffie

 

Verfrissend koffietje, dat zowel een koude als warme versie kent. Wij serveren de warme variant. Net zo makkelijk thuis gemaakt.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT

Ingrediënten

  • 50 ml slagroom + extra om te garneren 1 el suiker
  • 2 el cacaopoeder + extra om te garneren
  • 5 el + 75 ml melk
  • 200 ml hete koffie (illy Intenso)
  • 5 blaadjes verse munt + extra om te garneren

Bereiden

1.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Voeg de cacaopoeder en 5 eetlepels melk toe.

2.
Verwarm de rest van de melk, voeg het mengsel toe. Klop de koffie en de gekneusde muntblaadjes erdoor.

3.
Verdeel over 2 glazen en garneer met de slagroom, een takje munt en cacaopoeder.