Search
Recepten

Pavlova met banaan, koffieroom en mokkaboontjes

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
Recepten

Pavlova met banaan, koffieroom en mokkaboontjes

BOON viert z’n eerste lustrum. De afgelopen vijf jaar hebben we prachtige lezersrecepten toegestuurd gekregen. Waarvan dit de allerlekkerste zijn. Koffiefans forever!

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
‘Crunchy, chewy, gooey; deze pavlova heeft het allemaal’ Nicole Frederiks, Wageningen
personen
12

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 200 poedersuiker
  • 20 g maïzena, gezeefd
  • 300 ml slagroom
  • 50 ml pittige espresso (illy Espresso Forte), afgekoeld
  • 4 bananen (Chiquita)
  • klein handje mokkaboontjes

Bereiden

1.
Klop het eiwit in een schone beslagkom tot het wit, dik en schuimig wordt en meer volume krijgt. Schep beetje bij beetje de kristalsuiker erbij. Blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf is en de suikerkristallen zijn opgelost. Dat kun je controleren door een beetje eiwit tussen duim en wijsvinger te wrijven en als je geen kristallen meer voelt is het goed. Meng met een spatel de poedersuiker en maïzena erdoor.

2.
Warm de oven voor op 100 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het eiwit erop. Duw met een lepel een kuil in het eiwit zodat er een bak ontstaat. Het hoeft niet netjes, rommelig is juist leuk. Je kunt een rechthoekige of ronde bak maken, net wat je wilt. Zet het eiwit 120 minuten in de oven. Langer kan, dan wordt het eiwit steeds droger; na 120 minuten is het nog een beetje zacht vanbinnen. Zet de oven uit en laat de merengue in de oven afkoelen.

3.
Klop de slagroom stijf met de koffie (maar zonder suiker want de merengue is al zoet genoeg). Vul de merengue met de koffieroom. Pel de bananen en snijd in plakjes. Verdeel over de slagroom en garneer met de mokkaboontjes.

illy Espresso Forte capsules

Intens aroma met tonen van geroosterd brood en een langdurige smaak van donkere chocolade.
Bestel via ah.nl