Search
Recepten

Koffiepudding broodjes

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
Recepten

Koffiepudding broodjes

BOON viert z’n eerste lustrum. De afgelopen vijf jaar hebben we prachtige lezersrecepten toegestuurd gekregen. Waarvan dit de allerlekkerste zijn. Koffiefans forever!

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
‘Een creamy pleasure zonder guilt’ Nicolette Klaiber, Heilo

Ingrediënten

  • 1 zakje banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • 350 ml volle melk
  • 100 ml espresso (Simon Lévelt Mexican Amethyst), afgekoeld
  • 6 zachte puntjes
  • poedersuiker (om te bestuiven)

Bereiden

1.
Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking maar gebruik in plaats van water de melk en koffie. Schep de room in een spuitzak met kartelmondje van ca. 1,5 cm en laat afkoelen in de koelkast.

2.
Snijd de broodjes aan de bovenkant in de lengte in, maar niet door. Vouw het broodje een beetje open en vul met de koffiepudding. Bestuif naar smaak met poedersuiker.

Pro tip
Liever Franse koffiepuddingbroodjes? Gebruik croissants in plaats van zachte puntjes.

Simon Lévelt Mexican Amethyst bonen

Evenwichtige specialty koffie met een flinke body en kracht. Donker gebrande 100% biologische arabica bonen. Intens, romig en zoet tegelijkertijd.
Bestel via ah.nl