Je kunt een espresso zetten met toegevoegd notenaroma (capsule!), dat is lekker. Of – lekkerder! – je voegt een laagje hazelnootsiroop aan je latte macchiato toe. Of je doet én én. Mag ook. Jij bent de baas. Go nuts.
1.
Schenk de Monin Hazelnoot siroop in een latte-glas. Schuim de melk op met een melkschuimer, cafetière of stoompijpje van je espressomachine. Giet de warme – maar niet hete – gestoomde melk via de rand in het glas.
2.
Zet de espresso en schenk hem heel rustig door de melk. Bestrooi eventueel met geraspte hazelnoot zonder vlies of nougatine (beide vind je in het schap met bak- en deegwaren).
Variatie
Vervang voor een tiramisù-ish latte macchiato de volle melk door Alpro Barista Almond en de Monin Hazelnoot siroop door Monin Amaretto siroop. Bestrooi eventueel met cacaopoeder (Australian) en serveer met een lange-vingerkoekje.