Search
Recepten

Hazelnutty latte

Fotografie
Jelle Rietveld
Barista
Heru Leander
Recepten

Hazelnutty latte

Je kunt een espresso zetten met toegevoegd notenaroma (capsule!), dat is lekker. Of – lekkerder! – je voegt een laagje hazelnootsiroop aan je latte macchiato toe. Of je doet én én. Mag ook. Jij bent de baas. Go nuts.

Fotografie
Jelle Rietveld
Barista
Heru Leander
Koffie
1
Duur
5
min

Ingrediënten

  • 20 ml Monin Hazelnoot siroop
  • 180 ml volle melk
  • 40 ml espresso
  • optioneel: hazelnoten of nougatine

Bereiden

1.
Schenk de Monin Hazelnoot siroop in een latte-glas. Schuim de melk op met een melkschuimer, cafetière of stoompijpje van je espressomachine. Giet de warme – maar niet hete – gestoomde melk via de rand in het glas.

2.
Zet de espresso en schenk hem heel rustig door de melk. Bestrooi eventueel met geraspte hazelnoot zonder vlies of nougatine (beide vind je in het schap met bak- en deegwaren).

Variatie
Vervang voor een tiramisù-ish latte macchiato de volle melk door Alpro Barista Almond en de Monin Hazelnoot siroop door Monin Amaretto siroop. Bestrooi eventueel met cacaopoeder (Australian) en serveer met een lange-vingerkoekje.

Monin Hazelnoot siroop

Deze premium kwaliteit siroop geeft een échte en intense hazelnoot smaak aan je koffiecreatie. Ook te gebruiken in melk, ijskoffie, warme chocolademelk en thee. Probeer het!
Bestel via ah.nl