Search
Recepten

Herfstige Koffierozijnen

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
Recepten

Herfstige Koffierozijnen

BOON viert z’n eerste lustrum. De afgelopen vijf jaar hebben we prachtige lezersrecepten toegestuurd gekregen. Waarvan dit de allerlekkerste zijn. Koffiefans forever!

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
‘Herfstige koffierozijnen, heerlijk bij vanilleijs met vanillesiroop’ Pascal Megens, Nijmegen
1 pot
500 gram

Ingrediënten

  • 100 g rietsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 75 ml koffie (Perla), afgekoeld
  • 200 ml brandewijn
  • 175 g rozijnen (kleur naar keuze)

Bereiden

1.
Verwarm in een steelpan de suiker met 100 ml water, het kaneelstokje en de steranijs en laat op laag vuur 15 minuten trekken. Laat afkoelen, verwijder het kaneelstokje en de anijs en voeg de koffie en brandewijn toe. Doe de rozijnen in een schone pot en schenk het koffiemengsel erover. Zet op een koele donkere plek. Eerlijk is eerlijk: het is meteen lekker maar het wordt na een paar weken nog lekkerder. Wij van BOON serveren ze op ijs, flensjes en wentelteefjes, met een goede drup vanillesiroop erover.

Pro tip
Varieer met de specerijen (voeg bijvoorbeeld vanille of kruidnagel toe). Vervang de brandewijn door whisky of rum. Amaretto of koffielikeur kan ook, maar door het lagere alcoholpercentage zal het iets minder lang houdbaar zijn.

Perla Huisblends Lungo Dark capsules

Pittig, krachtig en kruidig. Uitgebalanceerde melange van donker gebrande arabica en robusta
Bestel via ah.nl