Search
Recepten

Koffie-melkchocolade taart

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
Recepten

Koffie-melkchocolade taart

BOON viert z’n eerste lustrum. De afgelopen vijf jaar hebben we prachtige lezersrecepten toegestuurd gekregen. Waarvan dit de allerlekkerste zijn. Koffiefans forever!

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
‘Een soort grote bonbon, deze taart’ Jeroen Volmer, Delft
Personen
ca. 8

Ingrediënten

  • 150 g boter (en iets extra om in te vetten)
  • 1 flinke el amandelmeel (als je de taart glutenvrij wilt houden) of bloem
  • 200 g melkchocolade, in stukjes
  • 30 g NESCAFÉ Gold Espresso Intense Aroma oploskoffie
  • 6 eieren
  • 125 g kristalsuiker
  • 2 el cacao (en iets extra om te bestuiven)
  • poedersuiker (om te bestuiven)

Bereiden

1.
Bekleed de bodem van een springvorm (ca. 22 cm doorsnede) met bakpapier. Vet de randen van de vorm in en bestuif met amandelmeel of bloem. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de chocolade met de boter en het espressopoeder in een pan op heel laag vuur smelten; roer regelmatig door. Laat iets afkoelen.

2.
Splits intussen de eieren. Klop het eiwit in een schone kom tot stijve pieken. Klop in een andere kom het eigeel met de suiker tot een lichte crème. Schenk al roerend het gesmolten chocolademengsel erdoor. Meng met de garde ongeveer 1/3 van het eiwit erdoor en spatel daarna de rest erdoor. Schep alles in de springvorm en zet 30 minuten in de oven. De taart zal (enorm) gaan rijzen en uit de oven weer instorten, dat is de bedoeling. Laat afkoelen in de vorm en zet daarna nog minstens 2 uur in de koelkast. Los de taart uit de vorm. Meng wat cacaopoeder en poedersuiker en bestuif de taart hiermee.

Pro tip
Versier de ietwat ingestorte taart eventueel met vers fruit zoals blauwe bessen, kersen, frambozen, bramen – alles wat goed smaakt bij chocola en koffie.