Search
Koffieschool

Tijdmachine

Koffieschool

Tijdmachine

Jouw koffietoekomst ziet er spectaculair uit. Of je nu van filterkoffie houdt, voorkeur hebt voor capsules, cups of pads óf semiprofessioneel thuis espresso’s wilt maken.

Melitta One®

Professionele filterkoffie met een vleugje retro. Getest als beste in z’n soort. Met deze cool ogende machine zet je superieure filterkoffie – ook in kleine hoeveelheden.

Machine voor genieters, die filterkoffie van topkwaliteit willen bereiden – aromatisch, heet en met body – en hoogwaardig design kunnen waarderen.

Een tiental punten waardoor je ‘aan’ gaat, verwachten wij:
1. Ideale, constante hoge zettemperatuur van 92-96 °C.
2. Optimale, korte zettijd van 4-6 minuten.
3. Gelijkmatige watertoevoer voor een evenwichtig aroma.
4. Twee zetmodi voor het bereiden van kleine en grote hoeveelheden koffie.
5. Tal van verwijderbare componenten die geschikt zijn voor de vaatwasmachine.
6. Watertank met ledverlichting.
7. Geïntegreerd ontkalkingsprogramma.
8. Afneembare filterhouder met druppelstop.
9. Glazen kan met doseerschaal.
10. Instelbare warmhoudtijd & auto-off-functie.

Bijna zestig jaar ervaring op filter- koffiemachinegebied brengt Melitta® samen in deze One, die werd gecertificeerd door het European Coffee Brewing Centre in Oslo. Hij overtuigt met hoogwaardige materialen en duurzame techniek, vandaar ook de fabrieksgarantie van maar liefst tien jaar. Soms is minder meer. Zoals bij deze Melitta One®. Gründlich gut is-ie, kort gezegd. Een aanwinst voor elke filterfan.

La Marzocco Linea Micra

Haal je favoriete koffietentje naar je keuken en huiskamer. Strakke lijnen en vertrouwde charme in een compacte, gebruiksvriendelijke vorm. De La Marzocco Linea Micra tilt het maken van espresso thuis naar het allerhoogste niveau.

Met de La Marzocco Linea Micra komt thuis professioneel espresso maken ineens binnen bereik voor jou als echte koffiefan.

De compacte La Marzocco Linea Micra is gebouwd door specialisten, handmatig, met de beste onderdelen en voorzien van hoogwaardige materialen – alles volgens Italiaanse traditie. Het is een gebruiks- vriendelijke espressomachine voor thuisgebruik met topprestaties die de naam La Marzocco waardig zijn. Ondanks de compacte behuizing kun je er perfecte espresso’s en cappuccino’s mee bereiden. Ook als niet-professional natuurlijk.

De installatie is eenvoudig en alle tools die je nodig hebt worden standaard meegeleverd. Een snelle opwarmtijd van 6 minuten is een van de unieke kenmerken van deze prachtige powermachine met wauw-factor. Met de La Marzocco home app kun je de vele functies van de machine via je telefoon instellen. Denk aan alle temperatuurinstellingen, aan- en uitschakeltijden en het op afstand aan- en uitzetten van de machine. De bestendige Linea Micra is in zeven kleuren verkrijgbaar.

Australian Organic Single Origin Gayo

Arabicabonen hebben een lage zuurgraad, zijn houtachtig en kruidig met tonen van donkere chocolade en gember.
Bestel via ah.nl

SENSEO® Maestro

Meesterlijk vertrouwd én vernieuwend. Quizvraag: in hoeveel huis- houdens in Nederland wordt een pads-apparaat gebruikt? Volgens onder- zoek van SENSEO® is bijna 37 procent van de Nederlandse koffiedrinkers in het bezit van een pads-machine.

INNOVATIEF
Dat SENSEO® met z’n tijd mee- gaat, bewijst ook de SENSEO® Maestro, een machine die Philips opnieuw met SENSEO® ontwikkelde. Waarom je je good old pads-apparaat door deze beauty zou kunnen ver- vangen? Om meerdere redenen denken wij. Het design is modern, compact en elegant. De zettechniek is innovatief. Zo is de Intense Plus-technologie speciaal voor het espresso- recept ontwikkeld.

ECO
Ook zou je om duur- zaamheidsredenen voor de SENSEO® Maestro kunnen kiezen, want hij is gemaakt van 70 procent gerecycled plastic, heeft een automatische uit- schakelfunctie en verbruikt 42 procent minder energie in vergelijking met andere modellen. Wat al een groot voordeel was en blijft, is dat je natuurlijk altijd geportioneerd koffie zet, dus nooit te veel, en bovendien altijd de variant waar je op dat moment zin in hebt. Met één druk op de knop kies je tussen verschillende koffie- recepten, zoals Long Smooth, Intense of Espresso. Deze recepten kun je naar eigen smaak aanpassen en in het geheugen opslaan.

L’OR Barista

Alleskunner voor moderne koffiedrinkers. Uniek aan de design- prijswinnende L’OR Barista is dat je er XXL- capsules én eenkops- capsules (zeg maar: reguliere capsules) in kunt gebruiken en dat je daarmee alle soorten koffie maakt, van filterkoffie (!) tot twee espresso’s tegelijk.

ALLES KAN
Bij ieder moment van de dag hoort een eigen koffie- beleving. Daar speelden de makers van de machine, Philips en L’OR, met deze koffiemachine op in. Wil je ’s ochtends beginnen met een dubbele ristretto en in de loop van de dag liever een ‘verwenkoffie’ met karamelsmaak? De tech- niek van de L’OR Barista en het grote aanbod L’OR capsules, van XXL tot een- kops, zorgt ervoor dat het allemaal kan. Christian Solano, R&D program manager L’OR Barista capsules: ‘Als ik L’OR espresso drink, waan ik me echt even in een Italiaanse caffetteria, zo goed is de smaak.’

Zo makkelijk gebruik je de L’OR Barista koffie- machine:

Stap 1: Plaats de gewenste capsule (een ‘gewone’ espresso of lungo) óf een grote XXL- capsule in de espresso- machine en sluit het klepje.
Stap 2: Kies voor ristretto, espresso of lungo en druk op de knop.
Stap 3: Dankzij de automatische formaat- herkenning leest de machine zelf de hoeveel- heid water af voor 1 of 2 kopjes (of één grote kop).

L’OR Barista Double Lungo Profondo XXL capsules

Intens en kruidig aroma van zoethout en geroosterde amandelen, afgerond met een bronzen cremalaag. Je zet er twee kopjes tegelijk of een grote kop mee. Rainforest Alliance gecertificeerd.
Bestel via ah.nl

Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus

Eindeloos en easy variëren. Eenvoudig koffiecreaties maken, dat doe je met deze machine. Jouw kekke, compacte barista op het aanrecht.

Je kunt vallen voor het vrolijke design of de naadloze afwerking. Zeker. Maar mooier nog zijn de prestaties en veelzijdigheid. Personaliseer je favoriete koffiedranken vanaf nu, precies zoals jij ze het lekkerst vindt, warm of koud, in stijl en van de beste kwaliteit. Van espresso en grande tot cappuccino en latte macchiato’s. Wel dertig drank- creaties, je zet ze met één druk op de knop.

Is jouw favoriete drank een krachtige espresso? Dan is de Espresso Boost iets voor jou. Deze innovatieve technologie bevochtigt de koffie voordat de zetcyclus start, wat resulteert in een intensere espresso.

Zin in een grote kop koffie? Met de intuïtieve led-bedieningsring kun je de grootte van je drank aanpassen van een kleine espresso tot XL-koffie (300 ml).

Dankzij de temperatuurregeling kun je kiezen hoe warm je je koffiecreatie wilt drinken. En de intensiteit van de koffie beïnvloed je ook, hup, in een hand- omdraai. De machine stopt automatisch als de koffie klaar is. De eco-stand schakelt de machine automatisch uit na 1 minuut inactiviteit, wat de machine lekker energiezuinig maakt. Nog een voordeel: het aanbod Nescafé® Dolce Gusto® capsules en smaken, waarin de versheid door hermetische sluiting perfect bewaard blijft, is enorm met meer dan 35 varianten.

Nescafé® Dolce Gusto® Cappuccino cups

Begin je dag met een vers gezette cappuccino. Intense espresso van verantwoord geteelde, donker gebrande arabica met een romige melkschuimlaag.
Bestel via ah.nl