Search
Recepten

Moccabana

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
Recepten

Moccabana

Ook zo’n fan van Netflix-serie Stranger Things? Wij wel. En ook zijn we idolaat van coole koffies. Eén en één is drie is Stranger Coffees. Voor modernisten, niet voor puristen.

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
drankje
1
Duur
15
+ 10 min wachtijd

Ingrediënten

  • 75 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl espressopoeder (en extra voor de garnering)
  • 1 el bananenchips
  • 6-8 chocolade mokkaboontjes
  • 3 bolletjes mokka-ijs
  • 1 vers gezette espresso (illy Espresso Classico capsules)
  • 1 rijpe chiquite banaan
  • 200 ml ijskoude (volle) melk of plantaardige drink
  • slagroom (spuitbus)
  • 1 Luikse wafel
  • 1 ijshoorntje

Bereiden

1.
Zet een glas 10 minuten in de vriezer. Klop in een kom met de mixer de boter luchtig. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en vervolgens de espressopoeder. Klop tot een gladde mokkacrème of tot het espressopoeder helemaal is opgelost. Maak op de bovenkant van het glas een rand van de mokkacrème. Hak de bananenchips fijn en strooi ze op de mokkacrème. Garneer de crème met de mokkaboontjes. Zet tot gebruik in de vriezer.

2.
Mix 2 bolletjes mokka-ijs, de espresso, banaan en de melk in de blender tot een gladde shake. Schenk in het glas en spuit er een toef slagroom op. Dek het glas af met de wafel. Leg daar het laatste bolletje ijs op, spuit er eventueel nog wat slagroom op en zet het ijshoorntje er schuin op.

Receptuur Martine Steenstra

illy Espresso Classico capsules

Milde, gebalanceerde melange met tonen van karamel, oranjebloesem en jasmijn.
Bestel