Ook zo’n fan van Netflix-serie Stranger Things? Wij wel. En ook zijn we idolaat van coole koffies. Eén en één is drie is Stranger Coffees. Voor modernisten, niet voor puristen.
1.
Zet een glas 10 minuten in de vriezer. Klop in een kom met de mixer de boter luchtig. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en vervolgens de espressopoeder. Klop tot een gladde mokkacrème of tot het espressopoeder helemaal is opgelost. Maak op de bovenkant van het glas een rand van de mokkacrème. Hak de bananenchips fijn en strooi ze op de mokkacrème. Garneer de crème met de mokkaboontjes. Zet tot gebruik in de vriezer.
2.
Mix 2 bolletjes mokka-ijs, de espresso, banaan en de melk in de blender tot een gladde shake. Schenk in het glas en spuit er een toef slagroom op. Dek het glas af met de wafel. Leg daar het laatste bolletje ijs op, spuit er eventueel nog wat slagroom op en zet het ijshoorntje er schuin op.
Receptuur Martine Steenstra