Ook zo’n fan van Netflix-serie Stranger Things? Wij wel. En ook zijn we idolaat van coole koffies. Eén en één is drie is Stranger Coffees. Voor modernisten, niet voor puristen.
1.
Zet een hoog glas in de vriezer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje met 100 gram suiker en 100 ml water in een steelpan. Kneus de kardemompeulen in de vijzel en voeg ze toe. Breng aan de kook en roer tot de suikerkristallen zijn opgelost. Laat in ca. 20 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en schenk de siroop door een fijne zeef. Zet ondertussen ook de espresso en laat afkoelen.
2.
Klop met een mixer de slagroom met de klopfix en 1 theelepel fijne kristalsuiker stijf. Doe de room in een spuitzak en spuit roomwolkjes aan de binnenkant van het glas. Schuim de havermelk koud op.
3.
Vul het glas voorzichtig met ijsblokjes (laat de wolkjes heel), schenk er siroop naar smaak op. Schenk de afgekoelde espresso en de havermelk erbij. Bestrooi de schuimlaag gelijkmatig met de rietsuiker en brand de suiker met een crème-brûléebrander donkerbruin. Garneer met de popcorn en bestrooi die met de kardemom.
Receptuur Martine Steenstra