Search
Recepten

Kardemom latte brûlée

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
Recepten

Kardemom latte brûlée

Ook zo’n fan van Netflix-serie Stranger Things? Wij wel. En ook zijn we idolaat van coole koffies. Eén en één is drie is Stranger Coffees. Voor modernisten, niet voor puristen.

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
drankje
1
Duur
10
min + 20 min wachtijd

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 100 g + 1tl fijne kristalsuiker
  • 1 el kardemompeulen
  • 1 vers gezette espresso (Perla Huisblends Espresso Dark)
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 150 ml Alpro Barista Haver
  • ijsblokjes
  • 1½ el rietsuiker
  • 1 el karamelpopcorn
  • 1 mespunt gemalen kardemom

Bereiden

1.
Zet een hoog glas in de vriezer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje met 100 gram suiker en 100 ml water in een steelpan. Kneus de kardemompeulen in de vijzel en voeg ze toe. Breng aan de kook en roer tot de suikerkristallen zijn opgelost. Laat in ca. 20 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en schenk de siroop door een fijne zeef. Zet ondertussen ook de espresso en laat afkoelen.

2.
Klop met een mixer de slagroom met de klopfix en 1 theelepel fijne kristalsuiker stijf. Doe de room in een spuitzak en spuit roomwolkjes aan de binnenkant van het glas. Schuim de havermelk koud op.

3.
Vul het glas voorzichtig met ijsblokjes (laat de wolkjes heel), schenk er siroop naar smaak op. Schenk de afgekoelde espresso en de havermelk erbij. Bestrooi de schuimlaag gelijkmatig met de rietsuiker en brand de suiker met een crème-brûléebrander donkerbruin. Garneer met de popcorn en bestrooi die met de kardemom.

Receptuur Martine Steenstra

Perla Huisblends Espresso Dark capsules

Milde, gebalanceerde melange met tonen van karamel, oranje­ bloesem en jasmijn.
Bestel via ah.nl