Search

Recepten

Koffiefudge

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Koffiefudge

Lekker voor bij de koffie.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT

Ingrediënten

  • 75 g cacaopoeder
  • 600 g fijne kristalsuiker of Canderel Green Crunchy
  • 1 mespunt zout
  • 300 ml volle melk
  • 50 ml ristretto (Perla Huisblends Espresso Ristretto)
  • 50 g boter
  • 50 g boter

Keukenspullen

  • Keukenthermometer
  • Brownievorm van 20 x 20 cm

Bereiden

1.
Meng 75 g cacaopoeder met 600 g fijne kristalsuiker of Canderel Green Crunchy en 1 mespunt zout in een pan met dikke bodem. Voeg 300 ml volle melk en 50 ml ristretto (Perla Huisblends Espresso Ristretto) toe en breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Stop met roeren als het kookt en laat inkoken tot 110 °C (gebruik een keukenthermometer).

2.
Neem van het vuur en voeg, zonder te roeren, 50 g boter en 1 tl vanille-extract toe. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Vet een brownievorm van 20 x 20 cm in met boter. Roer de fudge goed door en schep in de vorm.

3.
Laat hard worden en snijd in blokjes van ca. 3 cm.

Canderel Green Crunchy
Canderel Green Crunchy is een natuurlijke zoetstof met een lekkere zoete smaak en een crunchy textuur. Net als suiker, maar zonder calorieën. Ideaal om mee te bakken, bijvoorbeeld appeltaart, cakes, muffins, koekjes of meringues en andere lekkernijen voor bij de koffie.