Search
Recepten

Espresso martini

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Recept
Sophie Fleur Jongebloed
Recepten

Espresso martini

‘Gewone koffie’ is zó 2020. Koffie als kleurige candy-drink, koffie als vloeibaar koekje, koffie in je cocktail. Alles mag. Camera klaar?

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Recept
Sophie Fleur Jongebloed
Glas
1
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 1 espresso (30 ml Roots Medium Roast)
  • 45 ml Kahlúa (of Tia Maria)
  • 30 ml vodka
  • Een sinaasappelkrul of drie koffieboontjes.
  • IJsblokjes

Bereiden

1.
Vul een shaker met ijsblokjes. Zet 1 espresso (30 ml Roots Medium Roast)  en schenk deze samen met 45 ml Kahlúa (of een andere koffielikeur, bijvoorbeeld Tia Maria, Gall & Gall) en 30 ml vodka (Gall & Gall) over het ijs.

2.
Het is belangrijk om héél hard en kort te shaken, zo krijg je een romige schuimlaag. Schenk door een zeef in een gekoeld martiniglas en ­garneer met een sinaasappelkrul of drie koffieboontjes.

Roots Medium Roast capsules

100% biologische koffie uit Latijns-Amerika, kruidig met een zachte smaak. Met zoetige tonen van chocolade en een volle romige body.

Bestel