Search
Recepten

Dirty (Harry) chia latte

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
Recepten

Dirty (Harry) chia latte

Ook zo’n fan van Netflix-serie Stranger Things? Wij wel. En ook zijn we idolaat van coole koffies. Eén en één is drie is Stranger Coffees. Voor modernisten, niet voor puristen.

Fotografie
René Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Drink-Styling
Claartje Lindhout
drankje
1
Duur
15
min

Ingrediënten

  • 2 cm verse gember
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kardemompeulen
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagel
  • 2 zwarte peperkorrels
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 tl losse zwarte thee (bijv. ceylan)
  • 50-100 ml kokosdrink (Alpro Barista Kokosnoot)
  • 1 vers gezette espresso (Roots Dark Roast)
  • 1 el schuddebuikjes (bolletje, pak 300 g)
  • 1 snuf gemalen kaneel

Bereiden

1.
Snijd de gember in plakjes en doe ze met 300 ml water in een steelpan. Kneus 1 kaneelstokje, de kardemompeulen, steranijs, kruidnagels en peperkorrels in de vijzel en voeg ze toe. Voeg de nootmuskaat toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken, neem van het vuur en voeg de thee toe. Laat 4-5 minuten trekken.

2.
Schuim de kokosdrink koud op. Schenk de thee door een zeef in een grote beker of hoog glas, schenk de espresso erbij en voeg naar smaak kokosdrink toe. Garneer met een kaneelstokje, schuddebuikjes, gemalen kaneel en een gouden rietje.

Receptuur Martine Steenstra

Roots Dark Roast capsules

Soepele, 100% biologische Afrikaanse koffie met een sprankeling van citrusvruchten en zoete smaken van chocolade. Vol en intens.

Bestel