Search
Recepten

Deconstructed espresso macchiato

Fotografie & Productie
Jelle Rietveld
Receptuur & Drink-Styling
Merlijn Gijsbers
Recepten

Deconstructed espresso macchiato

Omdat ieder mens z’n eigen smaak heeft, zeker anno nu. Build your own.

Fotografie & Productie
Jelle Rietveld
Receptuur & Drink-Styling
Merlijn Gijsbers

Ingrediënten

  • 100 ml verse volle melk (of Alpro Barista Haver)
  • 1 vers gezette espresso (Segafredo Candenza Espresso Dark)

Bereiden

1.
Schuim de melk op met een melkopschuimer (of gebruik het stoompijpje van het espressoapparaat) tot maximaal 65 °C*.

2.
Schep het schuim in een glaasje van 90 ml. Zet de espresso in een glaasje van 90 ml. Giet warme melk (of drink) in een glaasje van 90 ml.

3.
Serveer de 3 glaasjes naast elkaar om een espresso macchiato naar smaak samen te stellen.

*Verwarm het schuim tot 55 à 60 °C als je een plantaardige drink gebruikt.

Alpro Barista Oat

De zachte smaak van Europese haver haalt het best uit je favoriete koffie. 100% plantaardig, favoriet voor je flat white of cappu.
Bestel