Search

Recepten

Vietnamese egg coffee

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT
Recepten

Vietnamese egg coffee

De coolste koffies zijn minstens zo vaak gekoeld als warm. Probeer ze en concludeer: ze zijn allemaal hot & happening. Deze kruidige, zoete custard- achtige koffie kun je ook als dessert serveren.

FOTOGRAFIE
RENÉ MESMAN
STYLING
NANOUK VAN RAMSHORST
FOODSTYLING
CLAARTJE LINDHOUT

Ingrediënten

  • 2 el cacaopoeder (Australian Organic Cocoa Powder)
  • 2 eieren
  • 2 sterke lungo’s (Perla Superiore Finest Intenso)
  • 1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
  • 1 tl Caribbean Gold Sugar bio
  • 2 el gecondenseerde melk (Friesche Vlag)

Bereiden

1.
Roer de cacaopoeder met 1 eetlepel heet water tot een glad papje.

2.
Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom. Zet de lungo’s. Klop de eidooiers met de vanillesuiker en rietsuiker in ca. 5 minuten licht en luchtig. Klop de gecondenseerde melk en 1 theelepel van de lungo erdoor. Verdeel het schuimige ei over
de lungo’s, maak een mooie tak of bloem met een kwastje van de vloeibare cacao en serveer direct.

Caribbean Gold Sugar bio

Rietsuiker afkomstig uit gecontroleerd biologisch geteeld suikerriet. Typische smaak en aroma van rietsuiker. Heerlijk in warme en koude dranken, desserts en gebak
Bestel via ah.nl