Search
Recepten

Tiramartinisù 

Fotografie
René Mesman
Recept
Martine Steenstra
Recepten

Tiramartinisù 

De Ultimate Espresso Martini meets Tiramisù.

Fotografie
René Mesman
Recept
Martine Steenstra
PERS
2
Duur
5
min + 15 MIN wachttijd

Ingrediënten

  • 100 ml vers gezette espresso (Segafredo Cadenza Dark Roast capsules)
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 60 ml wodka
  • 10 ml Monin Amaretto siroop
  • 60 ml koffielikeur
  • ijsblokjes
  • 1 tl cacaopoeder
  • 6 koffieboontjes
  • 2 lange vingers

Bereiden

1.
Laat de espresso in ca. 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom met de basterdsuiker met een mixer lobbig. Klop de eidooier los en klop door de slagroom.
2.
Shake de afgekoelde espresso met de wodka, amarettosiroop en koffielikeur in een cocktailshaker, vul aan met ijsblokjes en shake opnieuw, lekker lang tot alles goed koud is en schuimt. Verdeel de cocktail over 2 martiniglazen en schep voorzichtig de lobbige room erop. Bestrooi met cacaopoeder en garneer met de koffieboontjes. Serveer met een lange vinger.