Search
Recepten

Extra snelle Tiramisù

Recept
Lars Hamer
Fotografie
Mel van Vorstenbos
Recepten

Extra snelle Tiramisù

Tiramisù betekent ‘trek me op’ of ‘beur me op’; precies wat een strakke espresso of cappuccino doet. Tiramisù-recepten zijn er in honderden varianten. Kookboekenschrijfster Laura Zavan wijdde er ooit een heel boek aan. Wij kiezen voor een extra snelle.

Recept
Lars Hamer
Fotografie
Mel van Vorstenbos
Porties
4
Duur
15
min

Ingrediënten

  • 8 savoiardi (of 10 lange vingers)
  • 5 espresso (Segafredo Casa Speciale)
  • 2 eieren
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 500 g mascarpone
  • 2 el koffiebonen (Segafredo Casa Speciale)

Bereiden

Breek de savoiardi boven vier champagnecoupes of Martiniglazen. Schenk in ieder glas een espresso en laat afkoelen. Klop de eieren met de overgebleven espresso en de basterdsuiker los. Voeg de mascarpone toe en klop het luchtig. De suiker moet oplossen. Klop flink door, dan zie je dat het mengsel weer wat stijver wordt. Schep dit in de glazen. Maal de koffiebonen grof. Dat gaat goed in een kruidenvijzel. Bestrooi de tiramisù vlak voor het serveren met de gemalen koffie.

Pro tip

De kans dat een Italiaan een un caffè doppio bestelt, is klein. Dubbele espresso’s behoren niet tot de Italiaanse koffiegebruiken. Maar soms moet je niet té Italiaans zijn en ‘gewoon’ dubbel genieten.

Segafredo Casa Speciale bonen

Authentieke Italiaanse melange met een krachtige en pittige body en hints van cacao en amandelen. Geschikt voor espresso, lungo en melkvarianten.

Bestel via ah.nl