Search
Recepten

Salted Caramel Affogato

Fotografie
Chris Court/Taverne agency
Styling
Steve Pearce
Recept
Jessica Broo
Recepten

Salted Caramel Affogato

Fotografie
Chris Court/Taverne agency
Styling
Steve Pearce
Recept
Jessica Broo
Glazen
4
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 2 tl Monin Caramelsiroop
  • 1 tl water
  • 2 lt vanille-ijs
  • ½ tl zoutvlokken
  • 500 ml afgekoelde espresso
  • 2 tl chocolade koffieboontjes, in stukjes

Keukenspullen

  • bakblik (20 x 10 cm)

Bereiden

1.
Doe de siroop en water in een kleine kom en roer door. Doe het ijs in een andere kom en mix met een elektrische handmixer op laag niveau 1 tot 2 minuten tot het wat zachter is. Voeg de siroop-water mix en het zout toe, roer voorzichtig door elkaar.

2.
Schep in het bakblik en zet 4 uur in de vriezer of totdat het ijs bevroren is. Verdeel de koffie over 4 glazen. Voeg per glas 3 bolletjes ijs toe, decoreer met de koffieboontjes en serveer direct.

NB: het ijs dat je overhoudt, is tot 2 maanden houdbaar in de vriezer.