Search
Recepten

Pumpkin spice koffie

Fotografie
Jelle Rietveld
Recepten

Pumpkin spice koffie

Puristen kiezen voor espresso’s straight up, maar feit is dat melkkoffies, in vele varianten alleen maar populairder worden.

Fotografie
Jelle Rietveld
Glas
1
Duur
10
min

Ingrediënten

  • 15 ml pumpkin spice latte siroop
  • 2 espresso’s (60 ml, Perla Superiore Finest Espresso Forte)
  • 220 ml Alpro Barista Oat
  • Alpro Whipping
  • Gemalen kaneel

Bereiden

Schenk 15 ml pumpkin spice latte siroop* in een glas en voeg 2 espresso’s (60 ml, Perla Superiore Finest Espresso Forte) toe en roer. Schuim 220 ml Alpro Barista Oat op tot 65 °C en schenk erbij. Garneer met Alpro Whipping en gemalen kaneel.

*Pumpkin spice latte siroop
Pers met een juicer het sap uit het vruchtvlees van 1 kleine pompoen – je moet ongeveer 100 ml pompoensap over­houden. Doe het sap met 100 ml water, 200 g fijne kristalsuiker, de schil van ¼ sinaasappel, 5 g gemalen kaneel, 5 g gember­poeder, 1 g nootmuskaat en 10 kruidnagels in een steelpan, kook in tot de helft, zeef en laat afkoelen. Je kunt de siroop in een schoon flesje minimaal 1 week in de koelkast bewaren. 

Perla Superiore Finest Espresso Forte

Proef de typische gebrande en rokerige tonen
Bestel