Search
LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink
Recepten

Pink, green & purple espresso tonic

Recepten & Fotografie
Café Royal

Koffie en tonic zijn voor elkaar gemaakt. Ze vormen een prachtig smaakhuwelijk maar – dat is het leuke – ze mengen in het glas niet of nauwelijks, waardoor je deze laagjesdranken indruk maakt op je gasten. Mocktails mét kick.

Recepten & Fotografie
Café Royal
Glazen
3
Duur
3 x 3
min

Ingrediënten

  • Voor een pink espresso tonic:
  • 50 ml rabarbersap
  • 100 ml tonic
  • 30 ml espresso (Café Royal Ristretto)
  • Voor een green espresso tonic:
  • 10 muntblaadjes
  • 1 tl suiker
  • scheutje limoensap
  • 125 ml Fever-Tree elderflower tonic
  • 30 ml espresso (Café Royal Espresso Forte)
  • Voor een purple espresso tonic:
  • 10 blauwe bessen + extra voor garnering
  • 150 ml (light) tonic
  • 30 ml espresso (Café Royal Honduras)
  • paar blaadjes munt

Bereiden

1
Giet voor een pink espresso tonic 50 ml rabarbersap in een longdrinkglas met ijs. Schenk er 100 ml tonic op en vervolgens voorzichtig de espresso.

2
Doe voor een green espresso tonic 10 muntblaadjes, 1 tl suiker en een scheutje limoensap in een longdrinkglas. Druk het mengsel lichtjes aan en giet er vervolgens ijs en 125 ml tonic op. Mix de ingrediënten. Schenk er tot slot de espresso over en garneer met een blaadje munt.

3
Doe voor een purple espresso tonic 10 blauwe bessen in een longdrinkglas en druk ze met een lepel lichtjes aan. Giet er 150 ml (light) tonic en ijs op en roer door elkaar. Schenk er dan voorzichtig de espresso op. Garneer met wat blaadjes munt en blauwe bessen.

Café Royal Honduras Espresso

Café Royal Honduras Espresso komt rechtstreeks van de La Laguna plantages in Honduras. Bij aanschaf doneer je 0,40 euro aan de kleine boeren van het la Laguna project, waarmee je een duurzame koffieteelt en hogere opbrengsten voor de koffieboeren mede mogelijk maakt.

Bestel via ah.nl