Search
LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink
Recepten

Cannoli con crema di ricotta al caffè

Chocolade en koffie is als friet en mayo: een onverslaanbare combinatie. Voeg, zoals bij deze brownietaart, ook nog eens kersen op siroop toe – denk Schwarzwalder Kirsch – en je hebt een zoete smaakbom die engelen laat zingen.

Recept
Lars Hamer
Fotografie
Mel van Vorstenbos
Porties
6
Duur
3
uur
20 min
(incl. 3 uur wachttijd)

Ingrediënten

  • 3 el ricotta
  • 3 el mascarpone
  • 1 kopje ristretto (15 ml, Illy Arabica Etiopia)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 kant-en-klare kleine cannoli

Keukenspullen

  • spuitzak

Bereiden

Meng de ricotta met de mascarpone, ristretto en vanillesuiker met een mixer flink door. Laat een uur of 3 opstijven in de koelkast. Vul met deze crème de cannoli. Dat gaat het makkelijkst met een spuitzak maar kan ook met een lepeltje. Kun je geen cannoli vinden, gebruik dan een wafeltje waar je een toef van de koffiecrème op spuit.

Illy Arabica Selection Etiopia

Illy Arabica Selection Etiopia bonen hebben een intense smaak met een rijk aroma, ideaal voor na het diner. Geschikt voor espresso en lungo.

Bestel via ah.nl