Search
Recepten

Triple-koffietiramisu

Fotografie
Jelle Rietveld
Receptuur
Lars Hamer
Recepten

Triple-koffietiramisu

Dolce caffè. Een toetje of een espresso na het eten? Waarom zou je kiezen? Doe maar én én.

Fotografie
Jelle Rietveld
Receptuur
Lars Hamer
Voor
6-8 personen
Duur
2
uur
30
min

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 70 g suiker
  • 175 ml espresso
  • 125 ml koffielikeur
  • 500 g mascarpone
  • 36 lange vingers (± 1½ pak)
  • 1 flinke el cacaopoeder
  • 100 g boter, gesmolten en afgekoeld (en extra om te bakken)
  • 10 koffiebonen, fijngestampt in de vijzel

Keukenspullen

  • schaal van ca 20 x 30 cm

Bereiden

1.
Splits de eieren. Klop de eiwitten in een schone beslagkom met de handmixer half stijf. Voeg al kloppend de helft van de suiker toe en klop verder stijf.

2.
Meng de espresso met de likeur. Klop de eidooiers met de rest van de suiker met een mixer tot een schuimige crème. Roer de mascarpone los in een kom met een spatel en meng rustig door het eidooiermengsel. Doe dit niet met de mixer, want dan wordt de mascarpone te dun. Spatel er als het goed gemengd is rustig het stijfgeslagen eiwit door. 

3.
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers, suikerlaagje naar beneden. Schenk er rustig de helft van het koffiemengsel over – een beetje nat mag, maar de vingers mogen niet zompig worden. Verdeel dan de helft van de mascarponecrème over de lange vingers. Herhaal, zodat je twee lagen lange-koffievingers en crème in de schaal hebt gelegd. Zet afgedekt met plasticfolie minstens 2 uur in de koelkast – een nacht mag ook. 

4.
Gebruik een zeefje om de tiramisu met het cacaopoeder te bestrooien en verdeel er dan de fijngestampte koffiebonen over.

Koffiesmaak

Nog meer koffiesmaak? Meng twee zakjes Nescafé Espresso oploskoffie door de mascarponecrème

Bestel