Search
Recepten

Afterdinner mocktail

Fotografie & Productie
Jelle Rietveld
Receptuur & Drink-Styling
Merlijn Gijsbers
Recepten

Afterdinner mocktail

Zó smaakt een afterdinnerdrink zónder alcohol.

Fotografie & Productie
Jelle Rietveld
Receptuur & Drink-Styling
Merlijn Gijsbers

Ingrediënten

  • 30 g grof gemalen koffie (Fairtrade Original Community Coffee Single Origin*)
  • ijsblokjes
  • 75 ml Alpro Barista Haver
  • 35 ml alcoholvrij alternatief voor spiced rum (bijv. Lyre’s Spiced Cane alcoholvrij, Gall & Gall)

Bereiden

1.
Maak cold brew koffie: Roer de grof gemalen koffie met ½ liter water in een french press zodat alle koffie nat is. Laat 8-24 uur trekken op kamertemperatuur. Druk de zeef omlaag. Bewaar de koffie in de koelkast (maximaal 5 dagen).

2.
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, 75 ml cold brew koffie, de haverdrink en alcoholvrije rum. Roer en serveer.

* Single origin betekent dat de koffie getraceerd kan worden naar een specifieke regio, coöperatie of zelfs boer. Deze hoogwaardige specialty coffee komt uit Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia, de boeren daar hebben er van Fairtrade Original een speciale leefbaar inkomen referentieprijs (LIRP) voor gekregen.

Alpro Barista Oat

De zachte smaak van Europese haver haalt het best uit je favoriete koffie. 100% plantaardig, favoriet voor je flat white of cappu.
Bestel