Search
Recepten

Havermoutpap met appelsap en pecan

Fotografie
Saskia Lelieveld
Styling
Wendie Hagen
Receptuur & Foodstyling
Lars Hamer
Recepten

Havermoutpap met appelsap en pecan

Van koffiewafels tot koffiechocoladepasta: koffie is niet alleen je vriend bíj je ontbijt maar ook ín je ontbijt. Double shot, altijd raak. Is er iets lekkerders?

Fotografie
Saskia Lelieveld
Styling
Wendie Hagen
Receptuur & Foodstyling
Lars Hamer

Ingrediënten

  • 80 g grove havermout
  • 400 ml appelsap
  • 1 el koffiebonen (Café Intención Crema Aromatico)
  • 1 kleine appel
  • 2 el geroosterde pecannoten, grof gehakt
  • snuf kaneel

Bereiden

1.
Breng de havermout in een pan met het appelsap en 200 ml water aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten zacht koken.

2.
Plet de koffiebonen in een vijzel of plet ze onder een pan. Houd apart. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

3.
Schep de havermout in een kom, leg de appelplakjes erop, bestrooi met de pecans, de geplette koffie en een beetje kaneel.

Café Intención Crema Aromatico bonen

Hoogwaardige, biologische én fairtrade arabica koffie met een volle, zachte en licht kruidige smaak waarvoor je graag uit de veren komt.

Bestel