Search
LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink
Recepten

Bietensalade met koffiedressing

Koffie is een smaakversterker. Met een extract van koffie geeft je dressings en sauzen smaakkracht en iets ‘aards’. En die gedachte past dan weer perfect bij koninklijke knollen zoals bieten.

Recept
Ico van Rheenen
Fotografie
René Mesman
Porties
2
Duur
45
(incl. 30 min oventijd)

Ingrediënten

  • 500 g gele en rode bieten
  • 2 el boter
  • 40 ml koffie (Perla Lungo Classic capsules)
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 2 tl honing
  • 3 cm sinaasappelschil
  • 60 g geitenkaas
  • 25 g gehakte walnoten.
  • peper
  • zout

Keukenspullen

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal

Bereiden

1
Boen 500 g gele en rode bietjes schoon en halveer ze. Bestrooi met peper en zout en schep met 2 el gesmolten boter om in een kom. Leg ze in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en plaats 30 minuten in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven.

2
Kook ondertussen in een steelpan 40 ml koffie (Perla Lungo Classic capsules), 40 ml balsamicoazijn, 2 tl honing en 3 cm sinaasappelschil in ongeveer 5 minuten in tot een stroperige dressing en laat afkoelen. Overgiet er de geroosterde bieten mee en garneer met 60 g geitenkaas en 25 g gehakte walnoten.

Perla Lungo Classic

Perla Lungo Classic is een medium roast lungo met volle, ronde smaak. Een soepele melange van arabica en robusta.

Bestel via ah.nl