Search
Recepten

Walnootcupcakes met Koffieglazuur

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
Recepten

Walnootcupcakes met Koffieglazuur

BOON viert z’n eerste lustrum. De afgelopen vijf jaar hebben we prachtige lezersrecepten toegestuurd gekregen. Waarvan dit de allerlekkerste zijn. Koffiefans forever!

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
cupcakes
12

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 175 g bloem
  • 1 (flinke)tl bakpoeder
  • 50 g crème fraîche
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 1 espresso (Segafredo Selezione)
  • ca. 200 g poedersuiker

Bereiden

1.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een pan. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de suiker en de eieren in een kom met de mixer tot een luchtige crème. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en meng erdoor. Meng ook de boter erdoor en daarna de crème fraîche en de walnoten. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over 12 cupcakevormpjes en bak ze in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de cupcakes afkoelen.

2.
Meng 1 eetlepel espresso met de poedersuiker tot een pasta. Voeg wat espresso toe als het te dik is. Bestrijk de cupcakes met het glazuur.

Segafredo Selezione Espresso bonen

Medium gebrande blend van bonen uit Brazilië, Costa Rica, Colombia en Ivoorkust. Geuren van rood fruit, vanille en andere specerijen komen samen met smaken van chocolade en noten.
Bestel via ah.nl