Search
Recepten

Salty Australian espresso martini

Recept
Sidney Schutte
Recepten

Salty Australian espresso martini

Sidney Schutte is chef- kok bij (onder meer) restaurant Spectrum, Waldorf Astoria dat in het bezit is van maar liefst twee Michelinsterren. Hij experimenteert graag met bijzondere koffiecombinaties.

Recept
Sidney Schutte

Speciaal met BOON-lezers deelt hij dit recept dat hij voor koffiemerk Australian ontwikkelde

‘Salted caramel is al jaren een buzz-smaak,’ vertelt Schutte, ‘omdat het laat zien hoe zout en zoet perfect kunnen samengaan. De sojasaus in dit recept voegt een andere zout-touch toe; een meer hartige zoutigheid, die als het ware umami representeert.’

drankje
1
Duur
5
min

Ingrediënten

  • 50 ml Grey Goose wodka (Gall & Gall)
  • 30 ml Australian Organic Slow Roast Medium Dark
  • 10 ml Koffielikeur
  • 10 ml Monin Caramel siroop*
  • 5 ml sojausaus
  • 1 klein potje amarenekersen
  • snuf zeezout

Bereiden

Voeg de ingrediënten toe aan een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes en shake hard en lang. Dubbelzeef de mix en schenk ‘m in een in de vriezer gekoelde coupette (klein coupe). Garneer desgewenst met extra pure chocolade (72%, liefst van Australian).

* In zijn professionele keuken gebruikt Schutte voor deze cocktail Artisan Du Chocolate Salted Caramel Sauce.

Australian Organic Slow Roast Dark bonen

Verantwoorde pittige dark roast met een constante smaak en lekker aroma. In kleine charges gebrand. Zeer geschikt voor cappuccino’s en koffiecocktails.
Bestel via ah.nl