Search
LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink
Recepten

Koffiegranola met cranberry’s

Meng de inhoud van 1 zakje NESCAFÉ Gold oploskoffie met 1 à 2 el biologische volle kwark of AH biologische Griekse stijl yoghurt en serveer met deze koffiegranola en blauwe bessen, bramen of frambozen.

Recept
Ico van Rheenen
Fotografie
René Mesman
Porties
10
Duur
60 (incl. 50 min oven- en wachttijd)
min

Ingrediënten

  • 1 ristretto
  • 75 g gepofte spelt
  • 40 g gedroogde kokossnippers
  • 100 g ongebrande notenmix
  • 50 g pompoenpitten
  • 15 g sesamzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 2 tl kardemompoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 el vloeibare honing
  • 20 ml agavesiroop
  • 4 el rijstolie
  • 50 g gedroogde cranberry’s

Keukenspullen

  • bakpapier

Bereiden

1
Verwarm de oven tot 140 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een ristretto, laat hem afkoelen.

2
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng de ristretto met de honing en agavesiroop. Doe het mengsel met de rijstolie bij de droge ingrediënten en schep alles goed om.

3
Stort en verspreid het mengsel op de beklede bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven na 20 minuten uit, maar laat de bakplaat met de granola nog 30 minuten in de gesloten oven staan.

4
Haal de granola uit de oven, laat helemaal afkoelen en meng er pas dan de cranberry’s door (als je de cranberry’s bakt, verbranden ze).