Search
Recepten

Koffiegranola met cranberry’s

Fotografie
Jelle rietveld
Receptuur
Maureen Spee
Recepten

Koffiegranola met cranberry’s

Zzzondagochtend 8.55 uur. ‘Tuurlijk, je kunt gaan hardlopen of aanschuiven bij de eerste shift in de sportschool. Goed van je. Óf je kunt mentaal ontspannen. Thuis. Door je baristaspieren te trainen. Mokapot, Chemex, espressomachine… doe maar, jij bent de baas.

Fotografie
Jelle rietveld
Receptuur
Maureen Spee
Duur
25
min

Ingrediënten

  • 1 ristretto
  • 75 g gepofte spelt
  • 40 g gedroogde kokossnipper
  • 100 g ongebrande notenmix
  • 50 g pompoenpitten
  • 15 g sesamzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 2 tl kardemompoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 1 el vloeibare honing
  • 20 ml agavesiroop
  • 4 el rijstolie
  • 50 g gedroogde cranberry’s

Keukenspullen

  • Bakpapier

Bereiden

1
Verwarm de oven tot 140 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een ristretto, laat hem afkoelen.

2
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng de ristretto met de honing en agavesiroop. Doe het mengsel met de rijstolie bij de droge ingrediënten en schep alles goed om. 

3
Stort en verspreid het mengsel op de beklede bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven na 20 minuten uit, maar laat de bakplaat met de granola nog 30 minuten in de gesloten oven staan. 

4
Haal de granola uit de oven, laat helemaal afkoelen en meng er pas dan de cranberry’s door (als je de cranberry’s bakt, verbranden ze).