Search
Recepten

Koffie-specerijenrub voor de BBQ of oven

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout

BOON viert z’n eerste lustrum. De afgelopen vijf jaar hebben we prachtige lezersrecepten toegestuurd gekregen. Waarvan dit de allerlekkerste zijn. Koffiefans forever!

Fotografie
Rene Mesman
Styling
Nanouk van Ramshorst
Foodstyling
Claartje Lindhout
portie
ca. 80 gram

Ingrediënten

  • 2 volle el espressobonen (Australian feelgood Organic slow roasted espresso bonen)
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 steranijs
  • 4 rawitjes (of meer of minder smaak)
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 10 g zout

Bereiden

1.
Verhit een hapjespan en rooster de koffiebonen, zwarte peper, komijnzaad, steranijs en rawitjes. Schud af en toe om, je merkt dat het na ongeveer een minuut heerlijk gaat ruiken. Schep alles in een ruime vijzel (je kunt het ook in porties doen als het niet past). Vijzel alles tot een fijn mengsel. Meng met de twee soorten paprikapoeder, de suiker en het zout en bewaar tot gebruik.

2.
Gebruik de rub voor bijvoorbeeld rundvlees, lamsvlees, kip of eend. Het is het lekkerst als je het gebruikt op een gesloten barbecue met grotere stukken vlees (de wat langzamere bereidingen). Als je de rub gebruikt op een zeer hete barbecue kan het verbranden en proef je vooral bittere smaken.

Deze rub is goed voor 1,5 kilo vlees.

Australian feelgoed Organic slow roasted espresso bonen

Pittige koffie, mix van arabica en robusta bonen (75/25%).
Bestel via ah.nl