Search
Recepten

Chocolade-espresso Hazelnootspread

Fotografie
Saskia Lelieveld
Styling
Wendie Hagen
Receptuur & Foodstyling
Lars Hamer
Recepten

Chocolade-espresso Hazelnootspread

Van koffiewafels tot koffiechocoladepasta: koffie is niet alleen je vriend bíj je ontbijt maar ook ín je ontbijt. Double shot, altijd raak. Is er iets lekkerders?

Fotografie
Saskia Lelieveld
Styling
Wendie Hagen
Receptuur & Foodstyling
Lars Hamer
pot
1 (ca. 300 g)

Ingrediënten

  • 150 g rauwe hazelnoten
  • 100 g pure chocolade
  • 1 espresso (Lavazza Qualità Rossa)
  • 40 g poedersuiker

Bereiden

1.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rooster de hazelnoten op een bakplaat 10 minuten in de oven. Schud ze tussendoor even om. Laat afkoelen.

2.
Smelt de chocolade au bain-marie (of op een lage stand in de magnetron). Maal de noten in het kleine molentje van de keukenmachine tot een pasta, schraap de randen af en toe schoon. Voeg als de noten fijngemalen zijn de gesmolten chocolade, espresso en poedersuiker toe. Proef en voeg eventueel meer suiker toe. Lekker op witte broodjes, brioche, geroosterd brood, croissantjes en pannenkoeken.

Lavazza Qualità Rossa capsules

Iconische blend van Afrikaanse robusta en Braziliaanse arabica met smaaktonen van chocolade en gedroogd fruit
Bestel via ah.nl