Search
Recepten

Cacao-koffiekoekjes

Fotografie
Christ Court / Taverne Agency
Recept
Jessica Broo
Recepten

Cacao-koffiekoekjes

Koffie geeft verdieping aan de rijke smaak van gebak. Zet koffie op het menu.

Fotografie
Christ Court / Taverne Agency
Recept
Jessica Broo
Koekjes
38
Duur
20
min

Ingrediënten

  • 1 el Australian Dark Roast Biologisch koffiebonen
  • 120 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes
  • 265 g donkerbruine basterdsuiker
  • 115 g ahornsiroop
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 335 g bloem
  • ¼ tl baking soda (Arm & Hammer)
  • 50 g Australian Cacaopoeder Biologisch

Keukenspullen

  • vijzel, mixer, 3 bakplaten, bakpapier

Bereiden

1.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed 3 grote bakplaten met bakpapier. Stamp de koffiebonen fijn in een vijzel. Klop de boter, ­suiker en ahornsiroop met een mixer in een kom in ca. 3 minuten romig. Klop het ei en het vanille-extract erdoor tot alles goed is gemengd. Voeg de bloem, baking soda en de fijn­gestampte koffie­bonen toe en roer tot een vast deeg.

2.
Rol balletjes van het deeg ter grootte van ca. 2 theelepels per koekje. Verdeel de deegballetjes over de bakplaten en bak ze in 10-12 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen op een rooster. 

3.
Zeef het cacaopoeder boven een ruime kom en hussel de ­koekjes erdoor zodat ieder koekje omhuld is met cacao. Leg de koekjes terug op het rek tot ze volledig zijn afgekoeld.  

Australian Coffee Beans Dark Roast Biologisch

Een verantwoorde, pittige, donker gebrande koffie met veel smaak en een heerlijk aroma.

Bestel