Search
Recepten

Bananenbrood

Fotografie
Jelle Rietveld
Recepten

Bananenbrood

Moderne koffiezaakklassiekers maak je zó gewoon thuis.

Fotografie
Jelle Rietveld

Ingrediënten

  • 100 g gezouten boter, op kamertemperatuur (en extra om in te vetten)
  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 (over)rijpe bananen (ca 350 g)
  • 75 g yoghurt
  • 30 g maanzaad

Keukenspullen

  • cake- of broodblik (20 x 10 cm)

Bereiden

1.
Verwarm de oven voor op 175  °C. Vet het cakeblik licht in met boter.

2.
Zeef in een kom bloem, bakpoeder en kaneel. Doe boter en suiker in een andere beslagkom en meng met een handmixer tot een licht en luchtig mengsel. Voeg stuk voor stuk de eieren toe.

3.
Pel de bananen en prak ze fijn. Schep met een spatel de bananenpuree, de yoghurt en het maan­-
zaad door het suiker-­eimengsel. Schep dan de bloem er luchtig door.

4.
Schep het mengsel in het cakeblik en bak 55 minuten in de oven goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.

5.
Een beetje plakkerig is best lekker, maar te nat is niet goed. Zet hem anders nog even terug. Laat het bananenbrood daarna in de vorm afkoelen. Serveer met koffie (of thee).