Koffiekenner Marcello Arcangeli, hoofd trainingscentrum Lavazza, legt uit hoe je thuis de beste koffie zet. Alvast de aller-, allerbelangrijkste tip: ‘Houd je machine en werkplek schoon.’
Koop versgeroosterde koffie in kleine hoeveelheden, want hoe korter je koffie bewaart des te beter de smaak behouden blijft.
Doe de koffieverpakking na openen in een luchtdichte, ondoorzichtige bewaardoos. Lucht betekent oxidatie, betekent smaakverandering.
Water, dat zuurstof bevat, stimuleert oxidatie. Bewaar koffie op een droge plek zonder grote temperatuurswisselingen.
Groene bonen staan tijdens het brandproces bloot aan hoge temperaturen, en ook gemalen koffie wordt overgoten met heet water. Toch moeten geroosterde bonen op een koele, donkere plek worden bewaard. Houd ze uit het zonlicht en weg bij warmtegenererende apparaten.
Koffie wordt in zeventig landen verbouwd en blijft een van de meest verhandelde grondstoffen ter wereld. Blijf nieuwsgierig, ruimdenkend en gul, terwijl je dieper in de koffiewereld duikt. Koffie is om te delen.
Marcello Arcangeli
hoofd trainingscentrum Lavazza‘Aller-, allerbelangrijkste taak: houd je machine en je werkplek schoon.’
Koffiecapsules zouden de persoonlijke noot uit het koffie-zetproces halen. Aanhangers bestempelen ze juist als handige, perfect afgemeten, voorgemalen porties koffie die altijd hetzelfde consistente kopje koffie op leveren. Bovendien nemen ze weinig opslagruimte in beslag en mors je er niet mee.