Search
Koffieschool

Ice ice baby

Tekst
Karina Hof & Ico van Rheenen
Fotografie
Jelle Rietveld
Koffieschool

Ice ice baby

IJskoffie een zomerdrankje? Ben je mal. De coole kick van koele koffie is lekker op alle momenten dat je zin hebt in koffiesmaak, frisfruitigheid en energie – en misschien minder in stroperige espresso.

Tekst
Karina Hof & Ico van Rheenen
Fotografie
Jelle Rietveld

Stap 1

Maal (bv. met een Hario Skerton Plus) 30 g verse koffiebonen, grof als zeezout. Kook 330 ml water en laat 1 minuut afkoelen. Voeg 170 g ijsblokjes toe aan de Chemex.  

Stap 2

Wacht 30 seconden om de koffiearoma’s los te maken. Schenk er vervolgens elke 20 seconden langzaam ongeveer 40 g water op. 

Stap 3

Wacht 30 seconden om de koffiearoma’s los te maken. Schenk er vervolgens elke 20 seconden langzaam ongeveer 40 g water op. 

Stap 4

Serveer meteen met een of twee blokjes ijs in een glas. Of gebruik de koele koffie als basis voor een ijskoffieblend of koffielimonade 

Cold brew by Perla

Cold brew is niet hetzelfde als ijskoffie. Noch alleen een zomerdrankje. Cold brew is met koud of lauw water langzaam gezette koffie. Dit slow extractieproces maakt de koffie zeer subtiel smaakvol.

Bekijk receptvideo