Search
Koffieschool

10x koffie & koek

Receptuur
Lars Hamer
Fotografie
Mel van Vorstenbos
Koffieschool

10x koffie & koek

Yin en yang. Donder en bliksem. Viktor en Rolf.
Sommige verbintenissen zijn onverbreekbaar.
Ook die tussen koffie en koek. 
Hoe komt dat zo?

Receptuur
Lars Hamer
Fotografie
Mel van Vorstenbos

1. Hollandse filterkoffie

(Bijvoorbeeld Perla Origins Java) vraagt natuurlijk om een Hollands koekje. Ontdek een nieuwe stroopwafelsmaak zoals banaan-karamel.

2. L’Or Espresso Ristretto

Drink je het liefst puur. Een mooie combinatie kan een stukje pure chocolade van Delicata zijn, bijvoorbeeld uit Costa Rica. Die smaakt zelfs al een beetje naar koffie.

3. Café Royal Espresso forte

Drink je ook het liefst zonder fratsen. Nou vooruit, wat mooie Italiaanse bitterkoekjes erbij? In goed Italiaans amaretti morbidi alla mandorla. Dat laatste betekent amandel; altijd goed bij koffie.

4. Cappuccino

Is een allemansvriend, ook als het gaat om ‘wat erbij’. Hoe ver durf je te gaan? Kokoskoeken met dubbele chocolade? Of toch een koek met rogge, spelt en blauwe bes?

Van traditioneel tot experimenteel, shop je choc. Je koffie vraagt erom

5. Nescafé Dolce Gusto Vanilla macchiato

Een mond vol maar dan heb je ook wat. Een boterwafeltje van Jules Destrooper gaat prima samen met de vanillesmaak.

6. Senseo caramel

Nu we toch in de koffie met smaak zitten.  Een stroopkoek haver-zeezout-caramel? Waarom niet.

7. Americano

Dat is een sterke koffie aangelengd met heet water. Dus doe als een echte ‘Americano’ en eet er red velvet chocolate chip cookies bij.

8. Perla Latte Macchiato

Is een milde koffie dus ontspan, ga rustig zitten, en neem er een witte chocoladereep bij met rijst-crispies. Of die met pistache, hazelnoot en cranberry.

9. Flat white

Doe als de Spanjaarden en maak churro’s. Makkelijker dan je denkt. 

10. Combineer Nescafé Azera Espresso intenso

Met een funky, stroopwafel mango en chili.