Search
Koffieschool

10 redenen waarom de L’OR Barista espressomachine zo bijzonder is

Koffieschool

10 redenen waarom de L’OR Barista espressomachine zo bijzonder is

Change your capsules game!

1. Thuis de perfecte kop koffie

Philips en Jacobs Douwe Egberts hebben hun krachten gebundeld en introduceren de nieuwe L’OR BARISTA espressomachine. Een state-of-the-art ‘twee-soorten-­capsules-machine’ waarmee je thuis iedere dag kunt genieten van alle koffievarianten. ‘We hebben deze machine ontwikkeld omdat iedereen thuis ook een perfecte kop koffie verdient, en dat kan nu met deze veelzijdige machine’, vertelt Amarjeet Virdie, die nauw betrokken was bij het ontwerp. 

2. Perfecte kwaliteit

De L’OR BARISTA espressomachine ­herkent automatisch de grootte van de capsule en doseert daardoor de juiste hoeveelheid water. Of je nu een klein kopje, een extra grote kop of twee kopjes koffie tegelijk wilt zetten. Het geavanceerde hogedruksysteem tot 19 bar zorgt voor koffie waarin alle aroma’s van de capsulekoffies optimaal tot uiting komen. Het snelle opwarmsysteem verwarmt het water in luttele seconden tot de ideale temperatuur.

3. Zo simpel is het

Stap 1: Plaats de gewenste capsule,
een ‘gewone’ espresso of de grotere XXL, in de L’OR BARISTA espressomachine en sluit het klepje. 

Stap 2: Kies voor ristretto, espresso of lungo en druk op de knop. 

Stap 3: Dankzij de automatische formaat-herkenning ‘leest’ de machine zelf de hoeveelheid water af voor 1 of 2 kopjes tegelijk (of een grote kop). 

Op de verpakkingen van de L’OR capsules wordt ook een suggestie gegeven welke knop te gebruiken.

Als ik een L’OR espresso drink, waan ik me echt even in een Italiaanse caffetteria’, zo goed is de smaak’

4.

‘Uniek aan de L’OR BARISTA espressomachine is dat je nu met de XXL capsule een extra grote kop koffie óf twee kopjes tegelijk kunt zetten. De ontwikkeling daarvan is een grote verandering in de wijze van koffiezetten met een machine. Daar zijn we heel trots op.’

 

Amarjeet Virdie, 
R&D specialist, betrokken bij de ontwikkeling van de machine:

5. Variatie en gemak

In de L’OR Barista espressomachine passen twee soorten capsules: eenkops capsules en de gloednieuwe XXL capsules. Met die laatste kun je een extra grote koffie zetten of met één druk op de knop twee kopjes tegelijk zetten. ‘Dat is uniek aan deze machine. Daarnaast zijn we ook trots op het feit dat we zoveel verschillende capsules aanbieden, waarmee de hele familie z’n eigen favoriete koffie kan zetten’, zegt Christian Solano, die aan het hoofd stond van de ontwikkeling van de capsules.

6. Superverse koffie

Het grote voordeel van alle L’OR aluminium capsules is dat ze her-metisch zijn afgesloten waardoor
lucht en licht geen kans krijgen om de versheid te beïnvloeden. Er zijn vijf verschillende L’OR BARISTA XXL capsules, waaronder de unieke dubbele ristretto en de filterkoffie.
‘Dit is wereldwijd de eerste machine waarmee je met een capsule een echte, heerlijke filterkoffie kunt zetten’, zegt Christian trots. ‘Daarnaast is er een grote variatie aan L’OR eenkops capsules, van decafé tot espresso forza.’

7. Gebruiksvriendelijk en compact

De machine is uiterst eenvoudig in gebruik door haar simpele en over­zichte­lijke display. Het water­reservoir van 0,8 liter, dat goed is voor zo’n 15 kopjes koffie, is makkelijk te vullen. ‘Ook hebben we bij de ontwikkeling gelet op de grootte’, vertelt Amarjeet Virdie. ‘De vorm is compact en door het tijdloze design past de L’OR BARISTA espressomachine in iedere keuken.’ Verkrijgbaar in vier kleuren.

8. Oneindige koffievariatie

Ieder moment van de dag heeft z’n eigen koffiebeleving. Begin ’s morgens met een aromatische filterkoffie, kies een dubbele ristretto voor een kickstart-moment en sluit de dag af met een heerlijke verwen­koffie zoals de Golden choco latte. ‘Tijdens de ontwikkeling van de machine en capsules hebben we veel trendonderzoek gedaan’, vertelt Christian Solano. ‘Daaruit bleek dat de behoefte aan verschillende koffies op een dag groot is, daar spelen wij nu op in door een grote variatie aan blends en smaken aan te bieden.’

9. Voor de perfecte melkkoffie

Een perfecte cappuccino begint bij een perfecte espresso. Het is een gevleugelde uitspraak onder barista’s. Kies je favoriete capsule voor een heerlijke espresso en gebruik de L’OR BARISTA melkopschuimer* om de melk optimaal te verwarmen. Wat wordt het deze keer? Een cappuccino, flat white, caffe latte of latte macchiato? Met koemelk of plantaardige drink? Of kies je juist voor een iced melkkoffie? Het kan allemaal!  

10. XXL capsules

Naast de bekende espresso capsules introduceert L’OR nu ook de XXL capsules voor één extra grote kop koffie of twee kopjes tegelijk.

XXL L’OR BARISTA Selection 13

De ultieme dubbele ristretto. Geba­seerd op de Italiaanse herkomst. Van 100% arabica, dubbel zo geconcentreerd, met een complex en zeer krachtig aroma.   

XXL L’OR BARISTA Ristretto 11

Intense 100% arabica met een expressief en fris karakter en intens kruidig aroma. Voor een onvergetelijke koffiebeleving.

XXL L’OR BARISTA Forza 9

Een temperamentvolle 100% arabica espresso met een verfijnde complexiteit van eiken en zoethout, met een delicate crèmelaag.

XXL L’OR BARISTA Lungo Profondo 8

Gemaakt van 100% arabica. Met intens en kruidig aroma van geroosterde amandelen en zoethout, afgerond met een bronzen crèmelaag.

XXL L’OR BARISTA Filter Grand Matin

Filterkoffie vanuit een capsule. Een zachte, milde koffie, heerlijk in balans met veel delicate fruittonen. 

L’OR Espresso Lungo Profondo 8

Bij velen favoriet. Van 100% arabica. Een intense en verfijnde koffie met kruidige tonen van eiken en zoethout. Met perfecte crèmelaag.

Bestel

L’OR Espresso Bio Organic 7

Gemaakt van biologische koffie­bonen. Fris, licht en aangenaam van smaak door een hint van frisse citrus en tonen van karamel. Ook verkrijgbaar met smaakintensiteit 9.

Bestel

L’OR Espresso Limited Creations Nyika

Deze koffiebonen worden verbouwd op rijke vulkanische grond in de Kasama-hooglanden van Zambia. Een zeldzame smaaksensatie uit Afrika die blijft verrassen tijdens het proeven.

Bestel