Search
LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink
Inspiratie

Koffiemachines om voor te juichen

Fotografie
Jelle Rietveld
Styling
Femke Hofhuis

Ook de festivals zo gemist? Daarom laten wij dít koffiemachinefeest wél doorgaan. Licht uit, knop aan. Uit je bol. Kies je favoriete love machine. Van halfautomaat tot filtermachine en van capsulesmachine tot volautomaat.

Fotografie
Jelle Rietveld
Styling
Femke Hofhuis
Ook de festivals zo gemist? Daarom laten wij dít koffiemachinefeest wél doorgaan

Solis Grind & Infuse Compact 1018

Halfautomatische espressomachine
Een espresso, doppio, lungo, cappuccino of americano naar eigen smaak bereiden? Spring dan nu een gat in de lucht, want dan heb je de ideale machine al gevonden. Deze Solis Grind & Infuse is een pistonmachine, koffiemolen en melkopschuimer in één. Alle luxe van een totaaloplossing, alle ruimte voor persoonlijke smaakcombinaties, die je alleen met een halfautomaat hebt. Dit krachtige apparaat heeft een eenvoudig bedieningspaneel, even simpel als de interface van je smartphone. En past toch prima in de kleinere keuken. Met een ingebouwde manometer leer je eenvoudig om met optimale druk jouw ideale kop koffie te bereiden. Aan de stevige, gelijkmatige en hazelnootkleurige crèmelaag kun je afleiden dat de koffie perfect is geprepareerd. Ondanks zijn compacte formaat en multifunctionaliteit beschikt de Grind & Infuse over een bonenreservoir voor maar liefst 220 gram koffiebonen. Ofwel: je kunt er dertig kopjes koffie mee serveren, zonder bij te vullen. En we zouden bijna vergeten dat de Grind & Infuse door zijn heetwaterpijpje en stoomfunctie ook prima meedoet als bereider van thee of warme chocolademelk. Doe nog maar een luchtsprong.

Solis Grind & Infuse Compact 1018

Deze halfautomatische machine is bonenmaler, espressoapparaat, theemaker en melkopschuimer ineen. Wie deze machine koopt bij bol.com en een review schrijft ontvangt nu een bol.com cadeaukaart t.w.v. €50,-.

Bestel via bol.com

Licht uit, knop aan. Uit je bol

Nespresso® De’Longhi Gran Latissima EN650.B

Capsulesmachine
Kies je voor gemak én kwaliteit, overweeg dan deze slimme capsulemachine met wel negen one-touch recepten. Van latte macchiato tot ristretto en van espresso tot flat white. Het hogedruksysteem van 19 bar zorgt voor koffie waarin alle aroma’s van de capsulekoffies vrijkomen en voor een romig crema. Het snelle opwarmsysteem verwarmt het water in 25 seconden tot de ideale temperatuur, en heeft maar slechts 15 seconden extra nodig wanneer je koffierecepten met melk bereidt. Met de geïntegreerde melkopschuimer stel je de textuur van het melkschuim zelf in. Het is dus niet meer nodig om het schuim per recept te regelen. Het melkreservoir à 350 ml is afneembaar, zodat je de melk vers kunt houden in de koelkast. Alle onderdelen van het melksysteem kunnen in de vaatwasser om het onderhoud nog makkelijker te maken. Door de energiebesparingsfunctie schakelt de machine automatisch uit na 9 minuten niet gebruikt te zijn. Dit is programmeerbaar van 9 of 30 minuten tot wel 8 uur.

Nespresso De’Longhi EN650.B

Een alleskunner voor een schappelijke prijs, dat is de Nespresso De’Longhi EN650.B. Gemak en kwaliteit ineen. Bij aankoop van deze machine ontvang je via Nespresso tweehonderd (!) koffies voor slechts 5 euro (na online registratie).

Bestel via bol.com
 

Kies je favoriete love machine

Siemens EQ.9 Plus

Volautomatische espressomachine
Deze stilste volautomatische espressomachine van Siemens, met zijn overzichtelijke display, maakt al je favoriete koffiespecialiteiten. Hij biedt de mogelijkheid om twee kopjes tegelijk te zetten, bereidt je espresso met een perfect constante zettemperatuur en beschikt over keramische maalschijven voor een extra lange levensduur van de koffiemachine. Met de zes persoonsprofielen kan elke persoon tien favorieten vastleggen, zodat je iedere dag kunt genieten van je perfecte kop koffie. Een heuse love machine voor iedereen die houdt van koffievariatie en -experiment, maar niet van hassle. Ristretto, espresso, espresso macchiato, café crème, cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd: je zet ze allemaal met één druk op de knop. De EQ.9 Plus bevat unieke technologie: het iAroma-systeem. Dit systeem bestaat uit een combinatie van keramische schijven, een volledig uitneembaar en makkelijk te onderhouden zetsysteem, een slimme waterpomp en een intelligent verwarmingssysteem. En voor optimale hygiëne bevat de machine automatische stoomreiniging en ontkalking. Echt Kraftwerk.

Siemens EQ.9 Plus

Op deze stilste volautomatische espressomachine van Siemens, waarmee je al je koffiespecialiteiten eenvoudig bereidt, ontvang je 15% kassakorting bij bol.com na aankoop van twee pakken koffie bij Albert Heijn en ontvangst van de kortingscode op je kassabon.

Bestel via bol.com

Van halfautomaat tot filtermachine en van capsulesmachine tot volautomaat

De’Longhi ECAM ECAM 23.460.S

Volautomatische espressomachine
De uiterst gebruiksvriendelijke De’Longhi ECAM 23.460.S beschikt over het geavanceerde (zelfreinigende) LatteCrema-systeem, waardoor melk automatisch wordt opgeschuimd, met daarbij drie verschillende mogelijkheden: weinig schuim, normale hoeveelheid schuim of een mooie volle schuimlaag op bijvoorbeeld een cappuccino. Dit systeem is ontwikkeld om onder meer een cappuccino te voorzien van een fluweelzachte schuimlaag die zeer weinig water bevat en dus de smaak van de koffie volledig tot zijn recht laat komen. Uniek: in één zetcyclus maak je twee espresso’s, dubbele espresso’s of een dubbele espresso lungo. Het intuïtieve display toont in twee regels met welke bereiding de machine bezig is en hoe lang dit proces nog duurt. Met de draaiknop bepaal je de sterkte van de koffie (mild, normaal of sterk). En met één druk op de knop regel je één van de vijf vooraf ingestelde bereidingen: espresso, doppio, espresso lungo, long (voor liefhebbers van filterkoffie) en heet water. Door het gepatenteerde LatteCrema-systeem zijn de melkbereidingen eindeloos, wat de machine gewild maakt bij melkkoffiefans. En ja, nog meer gemak: ontkalken doet de machine zelf.

De’Longhi ECAM23.460.S

Geniet ieder ochtend weer van je favoriete koffie met de De’Longhi ECAM23.460.S, die geschikt is voor zowel koffiebonen als gemalen koffie. Nu met 15% kassakorting bij bol.com na aankoop van twee pakken koffie bij Albert Heijn en ontvangst van de kortingscode op je kassabon.

Bestel via bol.com

Solis Barista Perfetta Plus 1170

Halfautomatische espressomachine
Binnen één minuut zelfgemaakte koffie met een hoofdletter K drinken? Met de fraaie Solis Barista Perfetta Plus 1170 – in meerdere kleuren verkrijgbaar – word je thuisbarista zonder stage bij een koffiezaak. Dankzij de manometer van de Perfetta Plus zie je met hoeveel druk je een espresso maakt, zodat je de bereiding hierop kan aanpassen. Tegelijkertijd kun je finetunen met de hoeveelheid heet water die je toevoegt. Deze compacte, halfautomatische machine bied je de vrijheid de door jou als perfect gedefinieerde espresso, doppio, lungo, macchiato, cappuccino of americano te maken. Hadden we het over vrijheid? De heetwaterfunctie is ook geschikt voor een kop thee of voorverwarmen van je kopje. No limits? Jawel, met de machine kun je ‘slechts’ twee koppen koffie tegelijk bereiden. En je kunt er maar vrij weinig energie mee verspelen, mocht je dat jammer vinden. En er zijn drie standen beschikbaar voor de automatische uitschakeling van het apparaat. Maar dat ie automatisch uitgaat, dat is zeker. Overigens, het RVS van de Perfetta Plus is ook goed voor de aarde: na járen gebruik is hij rijp voor recycling.

 

Solis Barista Perfetta Plus 1170

Klein van formaat, groot van prestatie. De halfautomatische Solis Barista Perfetta Plus 1170 vormt een handige thuisbarista-uitrusting met de Solis Eureka Mignon Grinder 1663 bonenmaler. Bij aankoop van de koffiemachine bij bol.com en na het schrijven van een review ontvang je een bol.com cadeaukaart t.w.v. €50,-.

Bestel via bol.com

NESCAFÉ® Dolce Gusto® Genio S BASIC en PLUS

Capsulesmachine
Met deze gloednieuwe, compacte en geavanceerde hogedrukmachine (tot 15 bar) die geschikt is voor NESCAFÉ® Dolce Gusto®-capsules zet je meer dan dertig koffies van professionele kwaliteit met een dikke fluweelzachte crèmelaag in minder dan 30 seconden. Zowel warme varianten als koude, bijvoorbeeld Nescafé Dolce Gusto Cold Brew IJskoffie. Al je favoriete (melk)koffies, en ook chocolademelk en thee. Zo doe je dat: plaats de door jou gekozen NESCAFÉ® Dolce Gusto® capsule in de Genio S, pas je drank aan door aan de bedieningsring te draaien en druk op ‘play’: het koffiezetapparaat stopt automatisch op het juiste moment om zo de perfecte samenstellingen in een drank te verwerken. Met deze machine, die ook als rode variant verkrijgbaar is, kun je je drankformaten aanpassen, van extra klein tot extra groot (300 ml), bijvoorbeeld als je koffie meeneemt. De PLUS-variant van de NESCAFÉ® Dolce Gusto® Genio heeft een espressoboost-functie voor een nog intensere en geconcentreerde espresso. Met drie temperatuurinstellingen kun je nog meer personaliseren. De eco-modus schakelt het systeem automatisch uit na 1 minuut inactiviteit. Dat vindt onze planeet ook genius.

Dolce Gusto® Genio S Basic of Genio S Plus

De gloednieuwe Genio S varianten, verkrijgbaar in wit, rood en zwart, zijn geschikt voor iedereen die van afwisseling houdt, de ene keer een (smaken)espresso drinkt en de andere keer een melkkoffie of zelfs cold brew koffie, met het gemak van Dolce Gusto® capsules. Koop twee pakken koffie bij Albert Heijn en ontvang een kortingscode op je kassabon voor 15% kassakorting op deze machine bij bol.com.

Bestel via bol.com

Zin in een paar bakkies

Philips Senseo® Switch

Koffiepad- en filterkoffiemachine met thermoskan
Een kopje koffie voor jezelf (in 30 seconden) of maximaal 7 koppen filterkoffie om te delen. Met het 2-in-1-koffiezetapparaat Senseo® Switch kan het allebei en kun je eenvoudig wisselen tussen beide zetsystemen. De DualBrewtechnologie zorgt dat elke kop SENSEO® koffie en elke filterkoffie perfect kunnen worden gezet met de juiste hoeveelheid druk en de juiste hoeveelheid water. De roestvrijstalen thermoskan houdt urenlang de temperatuur en het aroma vast. Senseo® Switch – met ontkalkingsindicator – heeft een extra koffiereceptinstelling. Naast de grote kop milde Senseo® koffie kun je ook kiezen voor een kleinere kop sterke Senseo® koffie. Druk gewoon tweemaal op de 1-kops- of 2-kopsknop voor een kleine kop sterke koffie. De Crema Plus-technologie zorgt voor een heerlijk fluweelzacht en fijn crèmelaagje. Het koffiezetapparaat wordt 30 minuten na het koffiezetten automatisch uitgeschakeld. Hierdoor bespaar je energie.

Senseo® Switch HD6592

Soms ben je alleen. Of met z’n tweeën. Of heb je ‘gewoon’ zin in Senseo®. En soms heb je visite. Of zin in een paar bakkies meer. Of ‘gewoon’ in filterkoffie. Dan biedt dit ‘duo-apparaat’ (met thermoskan) uitkomt. Koop twee pakken koffie bij Albert Heijn en ontvang een kortingscode op je kassabon voor 15% kassakorting op deze machine bij bol.com.

Bestel via bol.com

Je hebt filterkoffiemachines en filterkoffiemachines. Dit is de beste. En de mooiste.

Moccamaster KBG Select

Filterkoffiemachine
Het Moccamaster koffiezetapparaat wordt als sinds 1964 in Amerongen met de hand gemaakt. Deze filtermachine houdt je koffie op een constante temperatuur van 80-85 graden Celsius en heeft een hoogwaardig koperen verwarmingselement. Over deze classic masterpiece kunnen we kort zijn: hij wordt niet voor niets keer op keer bekroond. En of je nu van geel of oranje, van pastelgroen of retroroze of van zwart op koperkleur houdt, je moet een wel zeer uitgesproken en afwijkende smaak hebben om de Moccamaster niét in jouw favoriete tint te vinden. Ze zijn zó mooi, je zou er zo meerdere varianten van neerzetten. Voor het perfecte bakkie filterkoffie adviseert Moccamaster een dosering van 60 gram gemalen koffie per liter. Met de machine zet je trouwens minimaal vier koppen filterkoffie voor de optimale smaak en temperatuur. Danzkij de selectieschakelaar smaakt de koffie altijd goed, bij zowel halve als hele potten. Koffie om voor te juichen.

Moccamaster KBG Select

Je hebt filterkoffiemachines en filterkoffiemachines. Dit is de beste. En de mooiste. Zo simpel is het. Niet voor niets een klassieker. In vele kleuren verkrijgbaar.

Bestel via bol.com

Philips Series 2200 EP2224/40

Volautomatische espressomachine
Zet eenvoudig een espresso of koffie met één druk op de knop. Minstens 20.000 koppen verse aromatische koffie zet je ermee, dankzij de duurzame keramische bonenmaalschijven. Die je trouwens in twaalf verschillende standen kunt zetten, zodat je je bonen kunt malen zoals je wilt: van ultrafijn tot grof. Met de klassieke melkopschuimer maak je eenvoudig cappuccino of latte macchiato. De machine geeft vanzelf aan wanneer je ‘m moet ontkalken én begeleidt je hierbij. Maar dankzij het Aquaclean waterfilter zal dit niet vaak voorkomen. Het waterfilter voorkomt namelijk voor een groot deel het ontstaan van kalkaanslag. Je selecteert je favoriete koffie eenvoudig met het intuïtieve touch-display. De sterkte en hoeveelheid pas je aan via My Coffee Choice. En het Aroma Extract-systeem creëert de optimale balans tussen koffiezettemperatuur en aroma. Dit doet het door de watertemperatuur tussen de 90 en 98 graden Celsius te houden, terwijl de doorstroomsnelheid wordt gereguleerd. En daarom is deze machine het zonnetje in huis.

Philips 2200 Serie EP2220/10

Heerlijke koffie, verrassend eenvoudig bereid met deze populaire volautomaat. Probeer ‘m met de nieuwe Delicaat Rond koffiebonen van Douwe Egberts. Koop twee pakken bij Albert Heijn en ontvang op je kassabon een kortingscode voor 15% korting op deze koffiemachine bij bol.com

Bestel via bol.com