Search
LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink
Inspiratie

Go go koffie

De morgenstond heeft koffie in de mond. Met welke favorieten starten deze koffie-professionals hun dag? Of met welke variant gaan ze op pad? Laat je op ideeën brengen door deze kickstarters.

Fotografie
Vivian Keulards

MAYCKE DE WEGER (Australian)

De perfecte koffiestart van mijn weekend is een homemade flat white met onze Latin American koffiebonen, lekker biologisch natuurlijk. Doordeweeks liever iets krachtiger: een lungo met Australian Dark Roast– of onze Feel Good koffiebonen. Wat deze pittig, donker gebrande koffie éxtra lekker maakt, is dat je direct een doel steunt’.

FREEK PAULUSSE (Nestlé)

‘Ik kick-start met een Starbucks® by Nespresso Blonde Espresso: licht gebrand, milde smaak. Maar niet minder cafeïne – wat mensen vaak denken van een lichtere roast.’

STÉPHANIE RIBBENS (Café Royal)

‘Mijn favoriet: Café Royal Honduras, een fruitige espresso. Van elke verkochte verpakking doneren we 0,40 euro extra aan lokale koffieboeren.’

EVELIEN VAN DE GLIND (Fairtrade Original)

‘Een espresso van Community Coffee Single Origin Special Roast. Later in de ochtend maak ik met dezelfde roast een havercappucino’.

‘Licht gebrand betekent niet dat er minder cafeïne in je kickstartkoffie zit’

HANS VAN DUIN (AH)

Een onweerstaanbare cappuccino van loeikrachtige Perla Superiore Italian Roast Napoli met weidemelk. Halfvolle, want ik drink er nogal veel.

LIEKE ZEEMAN (Jacobs Douwe Egberts)

‘Opstarten doe ik het liefst met een lekkere cappuccino, die ik maak met L’OR Espresso Ristretto en opgeschuimde amandeldrink.’

SIEBREN NICOLAI (Lavazza)

‘Hoewel ik veel varieer met koffie, blijft espresso mijn favoriet, voor bijna elk moment van de dag. Lavazza Espresso Italiano is dan voor mij de perfecte blend.’

MEREL DE JONG (ADCC)

Kijkend naar een opkomend zonnetje vanaf mijn balkon en genieten van een heerlijk kopje Perla Superiore Finest Lungo Originale.